Om mikroorganismer

Hvad er mikroorganismer?

Mikroorganismer er organismer, som vi ikke kan se med det blotte øje, men kun med udstyr som et mikroskop eller lignende. 

Mikroorganismer er hovedsageligt encellede som f.eks. bakterier, protozoer og gær. Der findes også flercellede mikroorganismer  som f.eks. skimmel.

Virus derimod er hverken encellede eller flercellede. De består kun af en smule genetisk materiale (DNA eller RNA) omsluttet af en proteinkapsel. 

Ventilation_mikroorganismer.jpg

Mikroorganismer i ventilationssystemer

Mikroorganismer kan sætte sig i ventilationssystemet. Den konstante luftgennemstrømning danner fugt/kondens, hvilket skaber gunstige forhold for mikroorganismerne. De kan formere sig og sprede sig kontinuerligt via luften fra ventilationssystemet.

Det skaber et dårligt indeklima og øger risikoen for smitte af og blandt ansatte. Inden for fødevarebranchen er der en risiko for kontaminering af fødevarer og nedsat holdbarhed af varer. 

Vi leverer UVC-løsninger, som bekæmper uønskede mikroorganismer som f.eks. virus, bakterier og skimmel.